Vin och mat

Vin och mat

34 oenologer provade to 22.2.24 intressanta kombinationer av vin & mat på 1r+k i Vasa. Restaurangägare Fredrik Ohls berättade om hur man kombinerar mat och vin. Alla viner var natu-viner som i allmänhet är mest till sin fördel tillsammans med mat. Så också denna gång.

Entrée: Tartar på husets vis
Vins:

  • Tomassetti Vino Bianco, Marche, Italia – Malvasia, Trebbiano, Verdicchio
  • Noita Doppelgänger 2021, Finland – Rotburger druvor handplockade i Österrike innan kyltransport till Fiskars. Skalen macererats två gånnger

Plat principal: Färserad gädda med rostad blomkål och skummig havskräftsås
Vins:

  • Nittnaus Kalk & Schiefer 2022, Burgenland – Weissburgunder
  • Chenin Blanc Lo Natural 2020, Terra Alta, Catalunya – Chenin Blanc

Dessert: Aamarettoglass med macademianötter, appelsin-mandelkaka och syrliga hallon
Vin:

Malvasia di Castelnuovo Don Bosco, Asti, Piemonte – röd Malvasia di Schierano

Foton: Liisa Kalliomaki

   

   

Kommentarer är stängda.