Ruoka ja viini
34 oenologia kokoontui to 22.2.24 Vaasan 1h+k ravintolaan nauttimaan jännittävistä viini ja ruoka -yhdistelmistä. Ravintoloitsija Fredrik Ohls kertoi meille ruuan ja viinin yhdistämisestä. Viinit olivat kaikki natuviinejä ja tälläkin kertaa totesimme, että ne tulevat parhaiten oikeuksiinsa ruoan kanssa nautittuina.
Illan viinit ja ruuat:
Alkuun: Naudanlihatartar, punajuurta ja paahdettua kaprista
Viinit:
- Tomassetti Vino Bianco, Marche, Italia – Malvasia, Trebbiano, Verdicchio
- Noita Doppelgänger 2021, Finland Rypäleet poimittu käsin Itävallassa ennen kylmäkuljetusta Fiskarsiin. Kuoret annettu maseroitua kahteen kertaan.
Pääruoka: Jauhettua haukea, paahdettua kukkakaalia ja vaahdotettua merirapukastiketta
Viinit:
- Nittnaus Kalk & Schiefer 2022, Burgenland – Weissburgunder
- Chenin Blanc Lo Natural 2020, Terra Alta, Catalunya – Chenin Blanc
Jälkiruoka: Amarettojäätelöä macadamiapähkinöillä, appelsiini-mantelikakkua ja kirpeitä vadelmia
Viini:
- Malvasia di Castelnuovo Don Bosco, Asti, Piemonte – tumma Malvasia di Schierano
Valokuvat: Liisa Kalliomaki