Ruoka ja viini

Ruoka ja viini

34 oenologia kokoontui to 22.2.24 Vaasan 1h+k ravintolaan nauttimaan jännittävistä viini ja ruoka -yhdistelmistä. Ravintoloitsija Fredrik Ohls kertoi meille ruuan ja viinin yhdistämisestä. Viinit olivat kaikki natuviinejä ja tälläkin kertaa totesimme, että ne tulevat parhaiten oikeuksiinsa ruoan kanssa nautittuina.

Illan viinit ja ruuat:

Alkuun: Naudanlihatartar, punajuurta ja paahdettua kaprista
Viinit:

  • Tomassetti Vino Bianco, Marche, Italia – Malvasia, Trebbiano, Verdicchio
  • Noita Doppelgänger 2021, Finland Rypäleet poimittu käsin Itävallassa ennen kylmäkuljetusta Fiskarsiin. Kuoret annettu maseroitua kahteen kertaan.

Pääruoka: Jauhettua haukea, paahdettua kukkakaalia ja vaahdotettua merirapukastiketta
Viinit:

  • Nittnaus Kalk & Schiefer 2022, Burgenland – Weissburgunder
  • Chenin Blanc Lo Natural 2020, Terra Alta, Catalunya – Chenin Blanc

Jälkiruoka: Amarettojäätelöä macadamiapähkinöillä, appelsiini-mantelikakkua ja kirpeitä vadelmia
Viini:

  • Malvasia di Castelnuovo Don Bosco, Asti, Piemonte – tumma Malvasia di Schierano

Valokuvat: Liisa Kalliomaki

   

   

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *